engelbert strauss vam želi ponuditi najboljšo nakupovalno izkušnjo. V ta namen uporabljamo t.i. piškotke. Z nadaljno uporabo naše spletne strani smatramo, da se z uporabo piškotkov strinjate. x
Izdelki
Filter

Delovna oblačila


Delovna in poklicna oblačila - od delovnega kombinezona do vrhunske tehnologije

Čas, ko so se delovna oblačila uporabljala zgolj za zaščito proti umazaniji ali za shranjevanje orodja, je mimo. Poklicna moda je postala čustvena tema.

Delovna oblačila Engelbert Strauss – to so poklicna oblačila za različne uporabe in zahteve pri delu. Kolekcije iz kakovostnih materialov in s kakovostnimi lastnostmi. Od super prožnie do povsem raztegljive tkanine ter vse do trpežnega materiala iz platna. S poudarkom na premišljeni opremi z žepi ali z zavestno minimalističnim videzom: Tukaj najdete primerna delovna oblačila za obrt in industrijo. Seveda pa pri tej raznolikosti ne sme manjkati niti delovni kombinezon kot klasični kos...

Raznovrstna delovna oblačila

Vsako delo je drugačno in skoraj vsak poklic ima svojo lastno uniformo. Za gastronomijo so tako običajni predpasniki z oprsnikom, predpasniki in kuharske jakne. Na področju nege prevladujejo kazaki in vse vrste belih poklicnih oblačil. Kaj pa za obrt in industrijo? Tukaj za skoraj vsako panogo obstaja posebna identifikacija.

Obrtniki imajo zelo visoke zahteve za svoja poklicna oblačila. Slednja morajo biti kos še tako zahtevni obremenitvi. Za zagotovitev visokega udobja nošenja morata biti primerna tako kroj kot tudi velikost. Kakovostna poklicna oblačila morajo prav tako imeti funkcionalno opremo - predvsem pri žepih. Seveda bistveno vlogo igra tudi letni čas oz. vremenske razmere. Sem sodi tudi modni vidik. Oblačila za obrtnike morajo torej nuditi marsikaj.

Kako najdem primerna delovna oblačila?

Kroj in velikost

Profesionalna delovna oblačila se morajo predvsem: popolno prilegati! Za udobno prileganje sta bistvena predvsem oblika in velikost. Naša velika izbira velikosti vsakemu v ekipi nudi pravilno prileganje in ga idealno podpira pri vsakodnevnem delu!

Kratke majice od velikosti 2XS do 7XL, do 60 velikosti hlač, tudi krajši kroji, podaljšani kroji in kroji za močnejše postave so osnova za idealen ekipni videz.

Pri kratkih majicah in polo majicah uporabljamo različne oblike krojev za različne vrste uporabnikov. Kajti, kar ustreza enemu, nikakor ne pomeni, da ustreza tudi drugim. Odličnega pomena je kroj. Kroji majic Engelbert Strauss regular fit, long fit, slim fit in plus fit razširijo možnosti kombinacij za individualni slog.

Hitro do prave velikosti

Naša tabela z velikostmi vam hitro in pregledno prikazuje, katero velikost oblačil potrebjete pri poklicnih hlačah in pri zgornji kosih oblačil Engelbert Strauss. Glede na posamezne telesne mere so v tabeli prikazane ustrezne konfekcijske številke s pripadajočim prevodom v mednarodne velikosti in velikosti v palcih. Tabela z velikostmi je na spletu dodeljena vsakemu posameznemu izdelku.

Oprema za profesionalno uporabo

Delovna oblačila za vsako uporabo

Profesionalna delovna oblačila morajo biti premišljena do najmanjše podrobnosti. Funkcionalna konstrukcija žepov pri delovnih hlačah ali jakni je pomembna za poklicna oblačila v obrtništvu. Vsaka panoga ima drugačne zahteve in posebne vrste dela zahtevajo posebno opremo. Zanke za kladivo, žepi za zložljivi meter, žepi za mobilni telefon, varnostni žepi z zadrgo, žep na kolenski blazinici: Celotna oprema mora biti smiselno razporejena in načrtovana. Mizarju, na primer, ne smejo ostružki priti v žepe, na montažnem ali avtomobilskem območju je pomembno, da so deli zaščiteni proti praskam zaradi nezaščitene zadrge. Pri naši liniji delovnih oblačil e.s.motion je poseben poudarek na opremi z žepi. V sodelovanju z različnimi strankami iz različnih panog smo opredelili položaj, velikost, opremo in razporeditev žepov.

Različni materiali - različne lastnosti

Surovine največje kakovosti

Delovna oblačila morajo znati več kot običajna oblačila. Pogosto so poklicna oblačila do 10 ur dnevno izpostavljena največjim obremenitvam. Za to so potrebni kakovostni materiali, ki so trpežni in vendar udobni. V naši spletni trgovini lahko najdete poklicna oblačila iz različnih mešanic tkanin. Izredno pretržno trda, odporna proti obrabi ali prožna: kolekcije Engelbert Strauss so prilagojene najrazličnejšim zahtevam.

Izbira surovin je odločilen dejavnik pri zasnovi naših delovnih oblačil. Sestava odloča o uporabi oblačila. Visok delež bombaža pri naši kolekciji e.s.roughtough poskrbi za udoben, naraven občutek nošenja. Delovna oblačila z deležem elastana, kot je naša linija e.s.dynashield, so izredno prožna. Mešanice poliestra dosegajo visoke zmogljivostne vrednosti kar se tiče obrabe in pretržne trdnosti. Za različne panoge in dejavnosti razvijamo modele, usmerjene v prakso. Tako pri delovnih hlačah kot tudi delovnih jaknah in pa tudi pri osnovnih kosih, kot so kratke majice, polo majice, majice s kapuco, majice z dolgimi rokavi ipd. nudimo različne mešanice tkanin s posebnim poudarkom na kakovosti surovin.

Oblačila za vsako vremensko situacijo

Poklicna oblačila morajo biti prožna in se prilagoditi različnim vremenskim pogojem. Glede na kolekcijo nudimo lahke, praktične jakne s krojenim pasom, udobne jakne iz Softshella, proti vremenu odporne dežne jakne, nepremočljive hlače z oprsnikom in funkcionalne zimske jakne. Kot del osebne zaščitne opreme je treba delovna oblačila pri posebnih uporabah pogosto kombinirati z zaščitnimi oblačili v opozorilnih barvah. Tudi tukaj nudimo ustrezne modele, prilagojene obstoječim delovnim oblačilom.

Katera kolekcija je pravilna?

Kolekcije delovnih oblačil Engelbert Strauss se razlikujejo po teži, kroju, tkanini in opremi. Pri izboru pravilnih poklicnih oblačil za celotno ekipo je treba takoj na začetku razjasniti dve vprašanji: Ali je kolekcija na voljo za moške IN za ženske? Ali so v sortimentu ustrezni zimski/zimski modeli?

kolekcije e.s.

e.s.classic

Kot že samo ime pove: klasični kos poklicnega oblačila Engelbert Strauss. Enobarvna izvedba, decentni videz, neuničljiva mešana tkanina debeline 310 g/m². Ojačen kolenski predel z žepi za kolenske blazinice.

e.s.image

Pristno in ptaktično: dvobarvna delovna oblačila iz trpežne mešane tkanine 310 g/m² z robustnimi obrobki iz materiala Cordura® na močno obremenjenih mestih, kot je npr. kolenski predel. Z žepi za kolenske blazinice.

e.s.active

Športno in udobno, dinamičnega kroja: Delovne hlače e.s.active so nagrajene z oznako kakovosti za prileganje. Lahka, trpežna mešanica tvila. Vnaprej oblikovan, ojačen kolenski predel z žepi za kolenske blazinice.

e.s.prestige

Pravi močni paketi pod delovnimi oblačili: Platnena tkanina s težo pribl. 304 g/m². Kolenski predeli iz materiala schoeller® dynatec, odpornega proti odrgninam, z žepi za kolenske blazinice. Praktično: delovne jakne z rokavi, odstranljivimi na zadrgo je mogoče nositi tudi kot brezrokavnik!

e.s.vision

Delovna oblačila za ženske in moške. Ozek kroj in samo najpomembnejši žepi. Udobne jakne iz Softshella ali vremensko odporne funkcijske jakne in sestavljen je videz ekipe. Izredno lahka mešana tkanina Re/Wear TC, pribl. 235 g/m².

e.s.motion

Praktična, sodobna, ležerna in kul: to so delovna oblačila e.s.motion. Delovne hlače, premišljene do najmanjše podrobnosti z žepi, kot jih potrebuješ. Delovne jakne za vsak letni čas in vremenske razmere, podložene hlače s krojenim pasom za hladne dni in ležerne kratke hlače za poletje. Možna mešana tkanina, kolenski predel iz trpežnega materiala Cordura® z žepi za kolenske blazinice.

e.s.motion 2020

Ekipna kolekcija zanjo in zanj: hlače, jakne, brezrokavniki, majice - vse v modnih barvah, vse v sproščenem športnem videzu. Velik izbor velikosti in modelov - in predvsem visoko fukcionalnih jaken. S praktično opremo z žepi motion. Trpežna mešana tkanina.

e.s.roughtough

Stabilni trojni šivi, trpežni material, kul videz! Delovne hlače iz izredno močne bombažne mešanice Cordura – tkanina za najzahtevnejšo uporabo. Z udobno cono v kolenskem zgibu in z žepi za kolenske blazinice iz različnih ojačevalnih materialov. Teža tkanine: pribl. 385 g/m².

e.s.dynashield

Delovna oblačila za ženske in moške. Športnega kroja, profesionalnega videza, nepremagljiva v funkciji - tekstilna, tehnična zmogljivost na najvišji ravni. Razvito posebej za to kolekcijo: bXeric® double weave – večja odpornost proti obrabi, pretržna trdnost in udobnost kot kdaj koli prej. Teža tkanine 230 g/m².

Delovna oblačila za ženske

S posebnimi ženskimi kroji in z lastnimi kolekcijami se Engelbert Strauss namensko osredotoča na želje in posebnosti ženskih oblačil. Ženske v moških oblačilih? Danes to ni več predstavljivo! V ospredju je dobro počutje. Kdor pri delu vsak dan daje 100 %, potrebuje poklicna oblačila, ki se tudi 100-% prilegajo!

Trendovske barve in raznolikost

Kolekcija e.s.motion 2020 nudi celotno širino modelov, barv in funkcij za ženske. Hlače s krojenim pasom v 10 barvnih kombinacijah ali posebej za zimo lepo toplo podložene v 6 barvah, hlače z oprsnikom, dežne hlače, kratke hlače: hlače motion 2020, športno krojene in opremljene s številnimi praktičnimi žepi in podrobnosti, so optimalna osnova za individualne kombinacije. Za ženske je na voljo tudi povsem elastična kolekcija e.s.dynashield - za obrtnice, ki potrebujejo manj žepov, zato pa več svobode pri gibanju.

Zaščita pri delu - varnost ima prednost!

V pravilnih delovnih oblačilih se mora uporabnik počutiti predvsem udobno - in varno! Glede na delo so potrebni posebni zaščitni ukrepi. Oblačila, ki, na primer, ščitijo pred vročino in plameni ali proti nevarnostim električnega obloga. Ustrezen varnostni čevelj, usklajen z delovnim področjem, je izredno pomemben, da so stopala zaščitena pred mehanskimi vplivi. Seveda k osebni delovni zaščitni opremi sodijo tudi zaščitne čelade, delovne rokavice, dihalne zaščitne maske in zaščitna očala. Cilj je, zaposlene učinkovito zaščititi pred nevarnostmi in zdravju škodljivim poškodbam. Osrednji steber učinkovite zaščite pri delu je delodajalčeva ocena nevarnosti, ki omogoča izbor potrebnih zaščitni ukrepov in ustrezne osebne zaščitne opreme.

Certificirana zaščitna oblačila

Kot zaščitna oblačila se razumejo oblačila, ki uporabnika v različnih situacijah ščitijo pred nevarnostmi oz. tveganji. Za certificirana zaščitna oblačila glede na uporabo veljajo različni standardi, sem sodijo, na primer, zaščitne hlače pred urezninami, opozorilna oblačila in delovna oblačila z vremensko zaščitno funkcijo. Pri tej vrsti poklicnih oblačil je potreben preizkus s strani kontrolnega laboratorija. Po opravljenem preizkusu priglašeni organi izda certifikat za oblačilo.

Napotki za nego delovnih oblačil

Izraz "delovna oblačila" zajema najrazličnejše obraze delovnega sveta. Oblačila za obrtnike, kot so npr. oblačila za pleskarje, potrebujejo drugačno nego kot poklicna oblačila v gastronomiji ali na področju nege. Katero nego potrebujejo oblačila, je v prvi liniji odvisno od poklica, posebne uporabe in izbrane vrste oblačila. Za različne panoge imamo v sortimentu številne različne modele.

Napotki za nego za vsak izdelek so različni, zato je naše priporočilo: vedno pred pranjem preverite etiketo! V oblačilih Engelbert Strauss so všita zelo podrobna navodila za pranje, sušenje in nego. Ta vam pomagajo pri pravilni negi oblačila.