engelbert strauss vam želi ponuditi najboljšo nakupovalno izkušnjo. V ta namen uporabljamo t.i. piškotke. Z nadaljno uporabo naše spletne strani smatramo, da se z uporabo piškotkov strinjate. x
Izdelki
Filter

Varnostni čevlji


Varnostni čevlji za različne varnostne razrede in delovni čevlji za različna področja – engelbert strauss ponuja pravo obutev za različna področja. Dobavljamo tako izdelke blagovnih znamk in membrane svetovno znanih proizvajalcev, kakor tudi naše lastne engelbert strauss izdelke. Osredotočeni na dizajn, uporabnost in varnost, se engelbert strauss modeli ne ujemajo samo z videzom delovnih oblačil, temveč izstopajo tudi zaradi udobja pri nošenju.

Varnostni polčevlji za vaše posebne zahteve


Varnostni polčevlji engelbert strauss za vašo varnost na delovnem mestu – na voljo z jekleno kapico ali s kompozitno kapico.

5 korakov do vaših varnostnih čevljev


Čevlji so vaši spremljevalci cel dan, vsak dan, zato ponujamo obutev, ki je zračna in zelo udobna. Zaščiti vas tudi pred poškodbami. Zračni materiali preprečijo nastajanje vlage, zato so mokra stopala odvečna skrb. Ojačitve na peti absorbirajo udarce vsakega koraka in zagotavljajo, da noge ne postanejo utrujene. Obutev je na voljo z vrtljivim zapenjanjem, ježki ali z vezalkami ter v mnogo velikostih, tako zanj kot zanjo.

Korak 1 – Poklicno združenje naj vam bo v pomoč


Delovni čevlji, varnostni sandali ali varnostni škornji? Izbira je ogromna in preden kupite novo delovno obutev, se pozanimajte pri svojem poklicnem združenju, kateri predpisi veljajo za varnostno obutev.

Korak 2 – Kaj v povezavi z varnostno obutvijo pomenijo oznake S1, S2 in S3?


Izberite ustrezen varnostni razred v skladu z EN ISO 20345 standardom
Za varnostno obutev so predpisani naslednji varnostni razredi:

SB Klasični čevlji (s kapico in protizdrsni)
S1 Kot SB + A (antistaticni cevlji), E (podrocje pete absorbira energijo), FO (proti nafti in bencinu odporen podplat)
Varnostni čevlji S1
S1P   Kot S1 + P (odporen proti prediranju)
S2 Kot S1 + WRU (zgornji del čevlja je odporen proti prediranju vode in vpijanju vode za najmanj 60 minut)
Varnostni čevlji S2
S3 S3 Kot S1P + WRU (zgornji del čevlja je odporen proti prediranju vode in vpijanju vode za najmanj 60 minut) in s profiliranim zunanjim podplatom.
Varnostni čevlji S3
S4 Klasični čevlji kot v celoti vodotesni škornji z dodatnimi sposobnostmi A (antistatični čevlji), E (področje pete absorbira energijo), FO (proti nafti in bencinu odporen podplat)
Varnostni škornji od S4
S5 Kot S4 + P (odporen proti prediranju) s profiliranim zunanjim podplatom.

Vsi delovni čevlji imajo aluminijasto, plastično ali jekleno kapico, ki zaščiti prste pred močnim pritiskom ali zunanjimi udarci do 200 joulov.
Čevlji imajo lahko tudi naslednje zaščitne lastnosti:

 • HI – Toplotna izolacija, zaščita pred opeklinami na podplatih stopal do 150 °C (na vročih površinah v roku do 30 minut)
 • CI – Izolacija podplata pred mrazom, zaščita nog pri nizkih temperaturah in še posebej na mrzlih površinah
 • HRO – Odpornost proti kontaktni vročini med kratko izpostavljenostjo do 300 °C
 • SRA – Ne drsijo na keramičnih ploščicah
 • SRB – Ne drsijo na jeklenih ploščah in glicerinu
 • SRC – Ne drsijo na keramičnih ploščicah, jeklenih ploščah in glicerinu
 • ESD – Varnostni čevlji z elektrostatičnim uporom med 100 kiloohmi in 35 megaohmi

Antistatični varnostni čevlji

Izraza ESD in antistatično sta pogosto zamenjana, zato smo spodaj razložili razliko med njima.
Evropska standarda EN ISO 20345 in EN ISO 20347 določata, da je treba uporabljati antistatične varnostne čevlje in delovne čevlje, da bi zmanjšali elektrostatično polnjenje in zagotavljajo praznjenje. Zaradi tega jih je potrebno nositi kjerkoli so možni električni šoki s strani opreme ali delov ali kjer obstaja tveganje, da se lahko vnetljive snovi vžgejo z iskrami.

Kaj pomeni ESD?

Gre za preprečevanje elektrostatične razelektritve med dvema telesoma, na primer človek-človek ali človek-oprema ali del opreme. Vsi smo že občutili električni šok, ko nas je streslo pri dotiku kljuke. V podjetjih, ki uporabljajo občutljivo opremo, lahko že najmanjše iskre uničijo dele ali izbrišejo podatke. Da bi to preprečili, uporabite čevlje z ESD zaščito, ki preprečijo elektrostatično naelektritev. Nošenje je obvezno pri naslednjih dejavnostih:

 • kadar proizvajate občutljive električne dele
 • pri vnetljivih tekočinah in plinih
 • v laboratorijih in medicinskih področjih
 • v prodajalnah barv
 • pri delu z mikročipi

ESD NISO primerni za električarje, ki delajo pri virih z električno napetostjo.

Korak 3 – Kateri delovni čevlji so najbolj primerni za moje delovne pogoje?


Poleg uredb, izdanih s strani vašega poklicnega združenja (Korak 1), smo za specifične delovne skupine pripravili nekaj priporočil o tem, kateri engelbert strauss varnostni čevlji na podlagi njihovih materialov in obdelave najbolj ustrezajo.

Kateri delovni čevlji so najbolj primerni poleti in kateri pozimi?

engelbert strauss ponuja nepremočljive varnostne čevlje in škornje S3 s toplo notranjo podlogo za izjemno učinkovitost pozimi:

Modeli: Polaris mid, Polaris high, e.s. Varnostni škornji Polaris high, Comfort12,

Namig: Če nosite zimske nogavice, za večje udobje naročite eno številko večje čevlje!

Iščete lahke čevlje za poletje ali za tople prostore?
Naši varnostni sandali S1 so, zahvaljujoč svoji zračni prepustnosti, idealni. Združujejo vsestransko zaščito s prijetno klimo za stopala.

Modeli: Pallas

Potrebujete posebne varnostne čevlje?

Korak 4 – Kako naj pravilno očistim in negujem svoje varnostne čevlje?


Delovni čevlji morajo zadostiti mnogim zahtevam, medtem ko so podvrženi težkim obrabam in umazaniji, odvisno od področja dela. S skrbno nego boste čevlje nosili dlje časa.

 • Čiščenje varnostnih čevljev
  a) Redno preverjajte, da so čevlji brezhibni in da niso poškodovani
  b) Če so čevlji zelo umazani, jih najprej skrtačite, da ostranite umazanijo
  c) Nato lahko čevlje sperete z vodo in jih dobro posušite (ne na radiatorjih, saj lahko poškodujete usnje!). Idealno je, če vanje vstavite časopisni papir.

 • a) Varnostni čevlji iz nubuk usnja
  Da bi zagotovili trajnost usnja varnostnih cevljev, je pomembno, da nanje v rednih intervalih nanesete sredstvo za nego. Usnje, za katerega je dobro poskrbljeno, dlje casa ostane lepo in zracno. V našem programu najdete ustrezno sredstvoHadar za varnostne cevlje, podvržene težkim obrabam. Ta krema se hitro vpije v usnje, omogoca mehkobo cevljev in je vodoodbojna.
  b) Varnostni cevlji iz nubuk usnja
  Nubuk usnje potrebuje drugačno nego kot gladko usnje. Nikoli ne uporabite sredstev, ki vsebujejo maščobo ali vosek, ker ga bodo poškodovala. Priporočamo, da redno negujete nubuk usnje s krtačenjem in uporabo spreja za impregnacijo.
  c) Varnostni čevlji iz tekstila ali mikrovlaken Najboljše negovalno sredstvo za čevlje iz tekstila je e.s. Razpršilo za cišcenje in nego cevljev. Ta 3-v-1 formula očisti, neguje in impregnira vaše čevlje.

 • Impregnacija
  Da bi zagotovili trajno zaščito, priporočamo redno uporabo. Primeren je za vse materiale (vključno za gladko usnje, nubuk usnje in tekstilne površine z membranami) in ščiti vaša stopala pred vlago, umazanijo, oljem in prahom.

 • Preprečevanje vonjav
  Imajo vaši delovni čevlji neprijeten vonj?
  DDa bi zgodaj preprečili nastajanje neprijetnih vonjav, priporočamo, da ne nosite istih čevljev vsak dan in jim omogočite, da se prezračijo. Če čevlji med delom postanejo vlažni, jih pred ponovnim nošenjem temeljito posušite.
  NAMIG: Če imajo vaši varnostni čevlji še vedno neprijeten vonj, priporočamo e.s. Deo za cevlje.

Korak 5 – Dodatki za vaše delovne čevlje


Ste našli prave čevlje? Potem si oglejte delovna oblacila. V ogromni ponudbi so pajaci, delovne hlače in jakne ter Oprema za cevlje], ki zajemajo vse od sušilcev čevljev, vezalk, vložkov do funkcionalnih nogavic.