engelbert strauss vam želi ponuditi najboljšo nakupovalno izkušnjo. V ta namen uporabljamo t.i. piškotke. Z nadaljno uporabo naše spletne strani smatramo, da se z uporabo piškotkov strinjate. x
Izdelki
Filter

Varnostni čevlji


3 koraki na poti do vaših varnostnih čevljev

Delovni čevlji vas spremljajo skozi ves delovni dan. Zato vam nudimo kakovostne čevlje, ki ščitijo pred poškodbami, so zračni in nudijo visoko udobje pri nošenju. Tako za moške kot tudi za ženske so na voljo v številnih velikostih in so barvno usklajeni z delovnimi oblačili Engelbert Strauss. Certificirani varnostni čevlji imajo različno opremo, kot so zaščitna kapica za prste, protizdrsni podplat, zaščita pred elektrostatičnim nabojem (ESD) in veliko več.

Kaj pomeni ESD?

Pri tem gre za preprečitev elektrostatične razelektritve med dvema telesoma. To je lahko med dvema osebama in pa tudi med človekom in napravo ali sestavnim delom. Vsakogar je že kdaj stresla elektrika, ko se je prijel kljuke na vratih. V obratih, kjer so na delovnem mestu občutljivi sestavni deli, lahko še tako majhna iskra uniči sestavni del ali izbriše podatke. Da bi to preprečili, je treba v teh primerih nositi čevlje ESD, ki preprečujejo elektrostatični naboj. Ti so, na primer, potrebni pri naslednjih delih:

• proizvodnja občutljivih, električnih sestavnih delov
• pri ravnanju z vnetljivimi tekočinami in plini
• v laboratoriju in medicinskih področjih
• v lakirnicah
• pri delu z mikročipi

Čevlji ESD NISO primerni za električarje, ki delajo na virih z električno napetostjo.

Antistatični varnostni čevlji

Izraza ESD in antistatika se pogosto mešata. Antistatične čevlje je treba uporabljati za preprečevanje elektrostatičnega naboja in zagotovitev njegovega odvajanja. Potrebni so povsod tam, kjer lahko pride do električnih udarov zaradi naprav in delov ali kjer obstaja tveganje zanetenja vnetljivih snovi.

1. korak - Kateri varnostni čevelj najbolj ustreza mojim zahtevam?

Delovni čevlji za poletje in zimo

Za največjo zmogljivost pozimi ima Engelbert Strauss v svojem sortimentu nepremočljive varnostne škornje in varnostne čevlje s toplo notranjo podlogo. Iščete lahek, športni model za poletje in tople prostore? Idealni so športni varnostni sandali, saj so zračno prepustni in zagotavljajo prijetno klimatsko udobje stopala.

Potrebujete posebne delovne čevlje?

Podplat št. 12 za široka stopala

Široka stopala ne smejo biti premočno stisnjena. Zato vam kot posebno velikost v različnih modelih nudimo številko 12.

Ste navajeni na zaščitne kapice iz tekstilnih materialov in/ali ne prenesete usnja?

Iščete delovne čevlje, ki so brez kovine in katerih zaščitne kapice za prste niso toplotno prevodne? Pri tem vam nudimo športne modele s plastičnimi kapicami, ki so pribl. 50 % lažje od jeklenih kapic.

2. korak - Kako pravilno čistim in negujem svoje varnostne čevlje?

Delovni čevlji morajo biti kos številnim izzivom in se pogosto močno obrabijo. Bolje, kot jih negujete, dlje časa vam bodo v veselje.

Čiščenje

1. Redno preverjajte, ali je vrhnji material brezhiben ali če je poškodovan.
2. Pri zelo močni umazaniji posušeno umazanijo najprej skrtačite.
3. Nato lahko delovni čevelj sperete pod vodo in ga posušite (ne na radiatorju, saj lahko tako usnje razpoka!). Najbolje je, da čevlje napolnite s časopisnim papirjem.

Nega na enostaven način

Varnostni čevlji iz gladkega usnja
Da bodo vaši varnostni čevlji ostali odporni in mehki, je pomembna redna nega. Negovano usnje dlje časa ostane lepo in zračno.

Varnostni čevlji iz nubuk usnja
Neobdelano usnje potrebuje drugačno nego kot gladko usnje. Ne uporabljajte izdelkov, ki vsebujejo maščobe ali voske, saj ti zlepijo material. Pri nubuk usnju priporočamo, da ga redno krtačite, da bo hrapavo, nato pa obdelate z impregnacijskim sprejem.

Varnostni čevlji iz tekstila ali mikro vlaken
Najboljše sredstvo za nego tekstilnih čevljev je sprej za impregnacijo 3-v-1. Formula 3-v-1 zajema celotno čiščenje, nego in impregnacijo vaših čevljev.

Impregnacija

Za zagotovitev trajne zaščite vam priporočamo, da redno uporabljate kakovostni sprej za impregnacijo. Primeren je za vse materiale in jih ščiti pred vlago, umazanijo, oljem in prahom.

Preprečevanje vonjav: postopek je sledeč

Da pravočasno zaustavite pojav neprijetnih vonjav, priporočamo, da nimate vsak dan obutih istih čevljev. Tako svojim čevljem omogočite, da se prezračijo. Če so se vam čevlji med delom zmočili, jih pustite, da se posušijo, preden jih znova obujete, in dnevno menjate nogavice.

NASVET: Če imajo vaši varnostni čevlji kljub temu še vedno neprijeten vonj, priporočamo kakovosten deo za čevlje.

3. korak - Dodatki za vaše varnostne čevlje

Ste našli pravilne varnostne čevlje? Potem si npr. oglejte naš velik izbor ustreznih delovnih oblačil, kot so zaščitni kombinezoni, delovne hlače in jakne.