engelbert strauss vam želi ponuditi najboljšo nakupovalno izkušnjo. V ta namen uporabljamo t.i. piškotke. Z nadaljno uporabo naše spletne strani smatramo, da se z uporabo piškotkov strinjate. x
Izdelki
FilterPoklicni čevlji


Poklicni čevlji: za ljudi, ki so veliko na nogah

Skladiščni delavci na dan v hali prehodijo do 20 km. Ves dan na nogah, vedno stati, vedno v gibanju. V tem primeru je samoumevno, da klasični, težki varnostni in delovni čevlji ne morejo izpolnjevati posebnih zahtev teh in številnih drugih poklicnih skupin. Delovni čevelj pač ni enak delovnemu čevlju. Tukaj pa so pomembne povsem druge stvari: Čevlji morajo biti udobni in lahki, vendar pa morajo vseeno izpolnjevati določene osnovne zahteve glede zaščite.

To enako velja za zdravstvene delavce, zaposlene v gastronomiji in kuhinji ali za kurirje – izbor modelov, barv in velikosti mora biti ustrezno velik. Certificirani poklicni čevlji Engelbert Strauss nudijo ta izbor in so tako kos različnim zahtevam različnih poklicev. Vsi so s svojim udobnim podplatom idealni za notranje območje ali za vse, ki ne potrebujejo varnostnih čevljev.

Različni razredi in standardi

Tudi vsi poklicni čevlji niso enaki. Vendar pa vsak poklicni čevelj zagotovo bolje izpolnjuje osnovne zahteve na vseh področjih kot bi jih običajni športni čevelj. Kateri standardi in zahteve so za vas priporočeni ali celo predpisani, najbolje izveste pri svojem poklicnem združenju ali delodajalcu. Naši poklicni čevlji so na voljo v različnih razredih zaščite.

Poklicni čevlji, ki ne izgledajo za delo

Športno-ležerni slog naših poklicnih čevljev bolj spominja na aktivnosti v prostem času kot na kontrolno uro. Poklicni čevlji O1 Asterope so, na primer, videti dobro tudi kot športni čevelj na izletu po koncu delovnega dne s sodelavci. S poklicnimi čevlji O2 Culio pa se boste poleg vzpenjanja po karierni lestvici brez težav povzpeli tudi na enega ai več vrhov na pohodniškem izletu. Kljub temu pa so čevlji zmogljivi: Modeli Culio imajo podplat, ki zagotavlja protizdrsnost v skladu s SRC. Podplat je izredno oprijemljiv in odporen proti obrabi, protistatičen, odporen proti gorivu in vročini do 200 °C.

Ob tem so certificirani poklicni čevlji primerni za uporabnike ortopedskih vložkov, s svojo membrano Dryplexx® pa so povsem nepremočljivi.

Odprti za številne poklice

Posebnost poklicnih čevljev je, da imajo tako odprt kot tudi zaprt predel pete. Tako v tej kategoriji čevljev nudimo tudi natikače ali coklje, ki jih lahko nosite tako doma kot v zdravniški ordinaciji, v tem primeru seveda v beli barvi. Predvsem tukaj, na gladkih tleh v ordinacijah in bolnišnicah, kjer znajo biti stvari dosti krat zelo hektične, mora biti zagotovljeno, da podplat ne drsi. Zato so vsi coklji iz našega medicinskega območja certificirani v skladu s SRC. Vendar pa so v beli barvi na voljo tudi klasični slogi športnih čevljev, kot so poklicni čevlji O1 Asterope ali O2 Minkar, in so tako idealni za medicinsko področje.

Številke, prosim! Poklicni čevlji so idealni za gastronomijo

Poklicni čevlji O1 Decrux lahko prepričajo s številnimi lastnostmi. Vendar pa so tudi zaradi svoje kul oblike idealni čevelji za gastronomsko področje. Stati, teči in se izogibati črepinjam je tukaj del vsakdana. Zahteve so različne in od najmanj "normalnih" športnih čevljev je mogoče pričakovati, da so ustrezno opremljeni. Poleg varnostnih vidikov naši čevlji za gastronomijo in kuhinjo nudijo tudi znatne prednosti kar se tiče nege: Kakovostni vrhnji materiali, preprosti za nego, so zelo enostavni za čiščenje in ekstremno trpežni. Tako vam je zagotovljen dolgoročno čist in profesionalni nastop pred gosti in strankami. Poleg tega so primerni tudi za ortopedske vložke. Tako sta dolga hoja in dolgo stanje tudi za uporabnike tovrstnih vložkov maksimalno udobna.